Livrare rapida cu verificare colet

Produse

Cum aleg un panou solar

Cum aleg un panou solar

Cum aleg un panou solar

Va prezentam in continuare diferentele precum si avantajele fiecarui tip de sistem
Fie ca vorbim de panouri solare nepresurizate sau de cele presurizate avantajele sunt extraordinare. Veti face economie inca din prima zi de folosire iar calitatea vietii dumneavoastra va creste.

PANOURI SOLARE NEPRESURIZATE SOLARO

Acest tip de sistem este numarul 1 in preferintele romanilor deoarece raportul calitate - utilitate - pret este cel mai bun din Romania.
Se foloseste pentru incalzirea apei calde menajere si nu consuma nicio forma de energie in timpul functionarii. In perioada Martie - Noiembrie dar si in lunile in care nu se inregistreaza temperaturi negative panoul solar poate incalzi apa pana la 70 de grade Celsius. Principul de functionare al acestui tip de panou se numeste termosifon. Apa este incalzita in tuburile vidate de catre radiatia infrarosie a soarelui. Ulterior apa urca in rezervor prin procesul de convectie si se stocheaza pana la folosire. Procesul este continuu iar boilerul se alimenteaza cu apa in regim automat prin intermediul vasului cu flotor doar daca apa calda se consuma. Apa calda produsa va ajunge gravitational la locul de consum, astfel in cazul in care casa nu este suficient de inalta este necesara o pompa de ridiare de presiune pentru a asigura o presiune suficienta.

Se recomanda pentru orice fel de locuinta familiala sau casa de vacanta. Acesta se dimensioneaza in functie de numarul persoanelor care vor folosi apa astfel:

Conform unui studiu realizat de catre Uniunea Europeana o persoana consuma in medie/zi circa 50 litri apa. Acest consum se refera la activitati casnice precum si in rutina de igiena.

Avantaje:

  1. Pret convenabil (intre 1250 lei - 2250 lei in functie de capacitate)
  2. Amortizare rapida - 2 pana la 3 ani
  3. Usor de instalat si montat - nu este necesar personal calificat pentru instalare 
  4. Sigur, usor de folosit si fara costuri de intretinere. Faptul ca nu este sub presiune face ca acest panou sa fie SIGUR si nu confera niciun pericol (cresteri de presiune, refulari sau cresteri de temperatura) in situatia in care nu folositi apa calda 

PANOURI SOLARE PRESURIZATE SOLARO

Exista numeroase tipuri de panouri solare presurizate. Dupa cercetari de mai bine de 10 ani echipa de experti SOLARO a concluzionat ca cele mai rentabile, sigure si cel mai mare randament sunt urmatoarele: panouri solare presurizate cu rezervor deaspura tuburilor si serpentina de cupru in interior, sisteme solar apa calda cu colector solar si boiler solar in interiorul locuintei

Panouri solare presurizate cu rezervor deaspura tuburilor si serpentina de cupru in interior

Spre deosebire de panourile solare nepresurizate, cele presurizate cu rezervor deasupra tuburilor vidate nu necesita o instalare la o inaltime foarte mare. Presiunea de lucru va fi de aproximativ 2 - 2.5 BAR si nu necesita pompa sau echipamente aditionale. Principiul de functionare este unul foarte simplu si pana la un anumit punct este similar celor nepresurizate.

Avantaje:

  • presiunea de iesire a apei calde este aceeasi cu presiunea de intrare a apei reci
  • boilerul este fara presiune dar cu toate acestea presiunea este cea normala de la retea
  • se poate integra usor cu sisteme de incalzire deja existente in locuinta (boiler electric, lemne, centrala pe gaz)
  • se poate monta la o inaltime mica, chiar si la nivelul solului

Se recomanda pentru orice fel de locuinta familiala sau casa de vacanta. Variantele disponibile sunt:

Sisteme solar apa calda cu colector solar si boiler solar in interiorul locuintei

Principul de functionare al acestui tip de sistem este diferit fata de cele prezentate anteiror. Rezervorul este un boiler termoelectric cu 2 serpentine care se plaseaza in camera tehnica in locuinta. Este un sistem complex care include mai multe elemente: boiler, statie de automatizare, senzori, pompa etc. Panoul solar are in loc de rezervor deasupra tuburilor un colector prin care circula un glicol/antigel. De asemenea in interiorul tuburilor vidate se afla o pipa termica de cupru umpluta cu un glicol special. Bugetul necesar pentru un astfel de sistem este mai mare decat sistemele anterioare.Foarte important este ca acesta sa se dimensioneze cat mai bine pentru nevoile locuintei – nu se recomanda dimensionarea excesiva.

Avantaje:

  • Randament foarte ridicat in preparea apei calde menajere
  • Functioneaza tot timpul anului
  • Independenta in utilizare (contine elemente de automizare si sistemizare care ii permite sa functioneze fara interventie)

Variantele pentru acest tip de sistem se regasesc in categoria Sisteme solare apa calda

Daca in continuare nu sunteti convins referitor la ce tip de panou solar sa alegeti, nu este nicio problema. Va stam la dispozitie telefonic 0723647162 de Luni pana Duminica in intervalul orar 8:30 - 19:00. Va putem recomanda si consilia pentru a alege cea mai buna varianta de panou solar SOLARO.

Furnizori

Vrei mai multe informaţii?