Livrare rapida cu verificare colet

Produse

De ce sa instalezi un panou solar?

panou solaro apa calda

De ce sa instalezi un panou solar?

Încălzirea apei cu energie solară poate fi o afacere plină de satisfacţii din multe puncte de vedere. În general, exista mai multe motive pentru utilizarea energiei solare.

BENEFICIILE FINANCIARE - ECONOMII

Când alegeţi să utilizaţi energia solară pentru a înlocui sursele convenţionale (gaz, boiler electric, lemne etc) veţi face economii considerabile pentru dumneavoastră şi familie. Este foarte uşor să vedeţi economii de la 50% până la 100% din factura dumneavoastră, recuperând investiţia iniţială în mai puţin de 3 ani.

Vă prezentăm mai jos situaţia clasică a unei locuinţe din România:

Locuinţa familială (3-4 membri)

Metoda actuală încălzire apă (pentru duş, bucătărie şi altele): boiler electric
Factura lunară electricitate pentru folosirea doar a boilerului: 100 lei (vorbim de un minim deoarece în majoritatea cazurilor factura depăşeşte 150 lei)
Se decide achiziţionarea unui Panou solar nepresurizat pentru apă caldă SOLARO cu capacitate de 135 litri. Avem următoarele calcule:

  • Preţ de achiziţie 1500 lei
  • Preţ manopera şi instalare 400 lei
  • Preţ total 1900 lei

Acest tip de panou Solaro nepresurizat produce 135 litri de apă caldă în fiecare zi pe o perioadă de 8 luni/an (Martie - Noiembrie) şi înlocuieşte complet metoda clasică de încălzire a apei (boiler electric în cazul exemplului nostru).
Rezultatele sunt simple: reducem complet cei 100 lei pentru electricitatea necesară boilerului pentru 8 luni/an. Astfel suma de 1900 lei se va amortiza în maxim 2 ani şi 3 luni (2x8x100 + 3x100 = 1900 lei).

În aceste calcule de economie nu am luat în calcul creşterea costurilor energiei electrice care în ultima perioadă se întâmplă din ce în ce mai des.
Acelaşi scenariu se poate calcula şi pentru cazurile în care folosiţi: centrală pe lemne, centrală pe gaze sau orice alte metode care implică costuri lunare. Să nu mai discutăm despre disconfortul creat cu pornirea unei centrale pe lemne în timpul verii.

INDEPENDENŢA ENERGETICĂ

Utilizarea energiei solare vă poate reduce dependenta de utilităţile clasice: energie electrică, gaz, lemne etc. Încălzirea apei cu ajutorul panoului solar este la fel de fiabila ca şi obţinerea energiei pentru încălzire din surse clasice. Atâta timp cât soarele străluceşte, aveţi energie şi independentă, care poate fi o experienţă foarte plăcută. Vă recomandăm să încercaţi

IMPACT ASUPRA MEDIULUI

Este adevărat că cea mai mare parte a energiei noastre provine din arderea combustibililor fosili. Aceasta duce la o gamă largă de probleme de mediu, inclusiv schimbări climatice şi efecte asupra sănătăţii oamenilor.De ce să riscăm să distrugem mediul înconjurător? Când putem profita de soare care este o resursă gratuită şi inepuizabila şi gata să fie folosită pentru nevoile noastre energetice.

Vă invităm să citiţi şi părerile oamenilor care au achiziţionat panouri solare SOLARO pe link-ul: mărturii clienţi.

Panou solar apa calda inox 135L

Panou solar apa calda inox 135L

PRP: 2.250 lei Acesta este prețul recomandat de producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos cu roșu. 1.440 lei Economisești: 36%

Furnizori

Vrei mai multe informaţii?