Livrare rapida cu verificare colet

Produse

Dimensionarea panourilor solare in functie de locuinta

Dimensionarea panourilor solare in functie de locuinta

Dimensionarea panourilor solare in functie de locuinta

Consumul de apa calda al unei locuinte poate depinde de o varietate de factori, cum ar fi marimea locuintei, tipurile de instalatii si aparate de apa calda folosite, si clima din care locuinta face parte. De asemenea, consumul de apa calda poate varia semnificativ de la o locuinta la alta, si poate sa se schimbe pe masura ce nevoile si circumstantele locuintei se schimba.

In general in medie conform datelor statistice de la Institutul National de Statistica, in Romania, o persoana consuma in medie intre 30 - 50 litri / apa zi. Astfel pentru a avea cantitatea optima de apa la un randament maxim dimensionarea panourilor solare pentru apa calda se face in functie de numarul de persoane. Din experienta a peste 70.000 de utilizatori recomandam alocarea urmatoarelor capacitati pe locuinta atat pentru panouri solare presurizate cat si pentru cele nepresurizate:

  • 2 persoane: 90 litri
  • 3 persoane: 120 litri
  • 3 - 4 persoane: 135 litri
  • 4 persoane: 160 litri
  • 4 - 5 persoane: 180 litri
  • 5 + persoane: 216 litri

In zonele montane sau submontane tinand cont de nivelul de insolatie se recomanda folosirea capacitatii imediate urmatoare. De exemplu daca sunteti 2 persoane si locuiti intr-o zona montana se recomanda folosirea panoului solar de 120 litri.

In Romania, cea mai populara metoda de incalzire a apei in locuinte este utilizarea unui boiler sau a unui schimbator de caldura pentru a incalzi apa care este apoi distribuita prin intermediul instalatiilor de apa calda din locuinta. Boilerele sunt aparate care incalzesc apa prin intermediul unei surse de energie, cum ar fi gazul, electricitatea sau lemnul, in timp ce schimbatoarele de caldura folosesc caldura din surse externe, cum ar fi apa din canal sau aerul, pentru a incalzi apa.

Alte metode de incalzire a apei in locuinte din ce in ce mai populare si in Romania includ instalarea de panouri solare pentru apa calda sau utilizarea unei pompe de caldura pentru a transfera caldura dintr-o sursa externa, cum ar fi aer - apa, aer - aer, in apa calda.

panou solar presurizat 160 litri 18 tuburi

Panou solar presurizat 160L inox

PRP: 3.500 lei Acesta este prețul recomandat de producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos cu roșu. 2.440 lei Economisești: 31%

Furnizori

Vrei mai multe informaţii?